Hrvatski interijeri

Design District Vukovar

Design District, Vukovar, 3. - 5. 5. 2018.

Izložba bez struje

Izložba hrvatskog namještaja u Vukovaru od 3. – 5. svibnja 2018.

​Događanje pod nazivom „Design district – Izložba bez struje“ održava se u Radničkom domu u Vukovaru, u suradnji s gradom Vukovarom, u organizaciji Hrvatskih interijera koji time nastavljaju promociju hrvatskog namještaja.

Tri navedena dana su ujedno i dani kada se održava Festival „Svi zajedno hrvatsko NAJ“ i dani grada Vukovara. Hrvatski proizvođači namještaja, njih dvadesetak, daju svoj doprinos svečanosti grada, te afirmativno i u potpuno drukčijem kontekstu progovaraju iz Vukovara: i „bez struje“, zajedništvom i vrhunskim proizvodom šalju poruku o snažnoj hrvatskoj industriji namještaja. Osim namještaja iz hrvatskih tvornica, na izložbi će se moći vidjeti i radovi učenika Drvodjelske tehničke škole koja je također jedan od izlagača.

U okviru događanja, održava se i edukativni projekt „Bernardo Bernardi, hrvatska ikona arhitekture i dizajna“, a da su izuzetno osjetljivi hrvatski namještajci pokazuju organizirajući humanitarnu akciju darivanja namještaja za dječje vrtiće i udrugu za djecu s posebnim potrebama Vukovarski leptirići.

Grad Vukovar je nesebično ustupio posebno atraktivan prostor Radničkog doma za održavanje Izložbe. Taj će prostor svojom simbolikom, kao i uostalom sam naziv izložbe, potvrditi da nema prepreka ako se nešto doista želi.

Hrvatskim proizvođačima namještaja ovo je još jedna prilika da pokažu da, iako malobrojni i gotovo nezamjetni u hrvatskom gospodarstvu, postoje i žele svoje veselje stvaranja novih vrijednosti u industriji namještaja podijeliti i time širiti optimizam kroz konkretne projekte.